100% οργανικά & οικολογικά

Το όραμα της obi είναι να μπορεί να παράγει ρούχα δίχως να επιβαρύνει το περιβάλλον και κατά συνέπεια τον άνθρωπο.

Δε λέμε απλώς ότι είμαστε βιώσιμοι!

Τα ρούχα έχουν πιστοποιήσεις από τους πιο αξιόπιστους και κορυφαίους φορείς (GLOBAL RECYCLED STANDARD, GLOBAL ORGANIC TEXTILE STANDARD, PETA, ORGANIC BLENDED CONTENT STANDARD, OEKO TEX STANDARD).

100% βιώσιμα και ανακυκλωμένα υλικά (οργανικό βαμβάκι και ανακυκλωμένος πολυεστέρας). Τα σχέδια πάνω στα ρούχα είναι από πιστοποιημένα vegan υλικά από τους φορείς, STANDARD 100 by OEKO TEX και EVE VEGAN® STANDARD.

Τα κριτήρια ποιότητας των πρώτων υλών είναι πρωταρχικής σημασίας. Το ευαίσθητο δέρμα του παιδιού έχει ιδιαίτερες ανάγκες φροντίδας και θα πρέπει να προστατεύεται με τα καλύτερα υλικά. Ειδικότερα, το οργανικό βαμβάκι παράγεται χωρίς τη χρήση χημικών ουσιών και καλλιεργείται σύμφωνα με τα βιολογικά γεωργικά πρότυπα. Αυτό σημαίνει καλλιέργειες με βιολογικά λιπάσματα , τεχνικές όπως εναλλαγή φύτευσης, αλλά και χρήση φυσικών έναντι χημικών φυτοφαρμάκων. Περιλαμβάνει δε πολύ συχνά συλλογή σοδειάς με το χέρι και όχι με μηχανικά μέσα. Τα μικρά παιδιά έχουν πολύ πιο ευαίσθητο δέρμα από αυτό των ενηλίκων, ενώ δεν έχουν ακόμα πλήρως διαμορφωμένο ανοσοποιητικό σύστημα. Τα οργανικά ρούχα είναι τα πλέον κατάλληλα για αυτές τις ηλικίες (και όχι μόνο), καθώς η απουσία χημικών κάνει κατά πολύ λιγότερο πιθανή την εμφάνιση αλλεργιών, εκζεμάτων και λοιπών δερματικών παθήσεων. Όσο για την ελάχιστη ποσότητα του ανακυκλωμένου πολυεστέρα, που προέρχεται από 100% ανακυκλωμένα υλικά, θεωρείται η νεότερη και ίσως η πλέον αναγκαία εξέλιξη στην ένδυση.

Τα βιώσιμα υλικά δεν είναι πια επιλογή, είναι ανάγκη!

Γιατί ο σεβασμός για τον πλανήτη μας είναι κάτι που θέλουμε να το περάσουμε και στα παιδιά μας!

Τα ρούχα της obi φτιάχνονται από 100% βιώσιμα υλικά,
οργανικό βαμβάκι και ανακυκλωμένο πολυεστέρα.

1

Το οργανικό βαμβάκι προέρχεται από σπόρους που δεν έχουν τροποποιηθεί γενετικά και καλλιεργούνται χωρίς τη χρήση χημικών φυτοφαρμάκων ή λιπασμάτων. Για τη βιολογική καλλιέργεια του βαμβακιού χρησιμοποιούνται φυσικές μέθοδοι, όπως η εναλλαγή καλλιεργειών, που ωφελούν όχι μόνο το έδαφος, την πανίδα και το περιβάλλον, αλλά δημιουργούν βιοποικιλότητα και έτσι ενισχύουν την καλή υγεία και την ποιότητα ζωής των αγροτών και των κοινοτήτων στις οποίες κατοικούν.

2

Ο ανακυκλωμένος πολυεστέρας παράγεται από χρησιμοποιημένα μπουκάλια, όπως τα διάφανα πλαστικά μπουκάλια που χρησιμοποιούνται για εμφιαλωμένο νερό που ίσως καταλήγανε στον χώρο υγειονομικής ταφής ή στους ωκεανούς μας. Αυτά τα μπουκάλια, πρώτα καθαρίζονται και πάνε για λιώσιμο. Στη συνέχεια, αυτό το υγρό που προέρχεται από τα μπουκάλια μετατρέπεται σε νήματα για τη δημιουργία υφασμάτων.